пʼятницю

Літературно-музичний вечір до 125-річчя з дня народження Марини Цвєтаєвої


         8 жовтня літературна громадськість відзначила 125-річчя з дня народження відомого представника Срібної доби, російської поетеси, прозаїка і перекладача – Марини Іванівни Цвєтаєвої. З нагоди ювілейної дати було проведено літературно-музичний вечір «Повсюду осень, осень!» для учнів 9-11 класів.


         Біограф і літературознавець, учениці 11 класу, Наталя Білоконь та Юлія Цілина познайомили присутніх з нелегким життєвим і творчим шляхом цієї дивовижної жінки. Знавцем творчості М.Цвєтаєвої постала вчитель зарубіжної літератури І.О.Петровська, розповівши цікаві і маловідомі факти з життя поетеси. Захід супроводжувався мультимедійною презентацією, завдяки якій школярі змогли побачити сім’ю великого поета-жінки. В ході вечора звучали чудові вірші М.І.Цвєтаєвої, емоційно виконані Анастасією Савченко (9 клас) та Іриною Булавою (10 клас). Оригінальний вірш-присвяту прочитала Олена Булава (10 клас). Окрасою заходу стали романс Ельміри Галеєвої «Я помню ночь…» на слова Марини Цвєтаєвої, відеоматеріали про музей поетеси у Тарусі.


         Учасники заходу познайомилися з книжковою експозицією, на якій була представлена література про життя та творчість знаменитої поетеси, збірники її поезій.


         До геніальної особистості і творчості Марини Іванівни Цвєтаєвої ніхто не залишився байдужим. 




Немає коментарів:

Дописати коментар