пʼятницю

Дівчинка-веселка, або Коли Полліанна приходить у гості


За новою програмою зі світової літератури учні 5 класу ознайомлюються з повістю Елеонор Портер «Полліанна». Ця книга була написана більше ста років тому (у 1913 р.), але від самого початку і до тепер користується великою популярністю як серед дітей, так  і серед дорослих.
З неймовірним задоволенням познайомились п’ятикласники з дівчинкою Полліанною, яка в свої 11 років, залишившись круглою сиротою, завжди знаходила приводи радіти життю і у будь-якій ситуації бачила щось гарне і позитивне. Ця дівчинка-веселка змогла змінити життя цілого містечка, достукавшись до кожного серця і впустивши сонячні промінці у зашкарублі душі мешканців Белдінгсвіля.


Про своє ставлення до життя, правила «Гри в радість» та про свою подальшу долю розповіла школярам героїня повісті, яка завітала до них на урок. Цікаві завдання від Полліанни дали змогу учням закріпити вивчене на попередніх уроках, поділитися власними враженнями від прочитаного твору та навчитися знаходити приводи для радості у будь-якій ситуації.
Радість – одна з першопочаткових емоцій, емоційне вираження великого щастя. Кожним своїм вчинком Полліанна доводить життєву мудрість: «Життя прекрасне, а бути щасливим – зовсім нескладно».

В житті завжди є радості моменти!
Відкритим будь, і їх не пропусти.
А щоб життя тобі всміхалось,
Йому частіше посміхайся ти!

Немає коментарів:

Дописати коментар