вівторок

Дивовижний пам’ятник «ЧИТАЧ»

 

Дивовижний пам’ятник «ЧИТАЧ», створений Арманом Давтяном, аналогів якому немає в світі, розташувався в Єревані на підходах до Дитячої бібліотеки ім. Хнко-Апера.
Пам’ятник унікальний тим, що містить електронний контент і має прикладну багатофункціональність.
«Читач» виготовлений із бронзи і являє собою томи книг, на перший погляд, безладно складені в стопку. Насправді, це книжкові сходи, верхня частина яких перетворюється на крісло. Піднявшись нагору по сходам і сівши в крісло, кожен хоч на хвилину стає тим самим Читачем, якому і присвятив своє творіння дизайнер.
В монумент вбудований власний Wi-Fi, і, сидячи в книжковому кріслі, читач отримує можливість підключитися до бездротового інтернет-зв’язку Viva Cell-МТS Library (електронна бібліотека) і увійти на сайт www.karda.am, в базі даних якого містяться книги на різних мовах світу. Потрапити на цей сайт з дому або з офісу неможливо: скористатися багатою колекцією електронної літератури можна лише в радіусі кількох метрів від пам’ятника «Читач» і на його тронній вершині. Саме тут книголюби можуть завантажити на електронний носій будь-яку вподобану книгу, необхідне для навчання видання, і почати читати або на місці, або вже вдома.

Немає коментарів:

Дописати коментар