неділю

До дня народження Діани Вінн Джонс

16 серпня 1934 року народилася відома британська письменниця, авторка фантастичних романів для дітей і дорослих, Діана Вінн Джонс. Одним з найяскравіших і найпопулярніших творів письменниці є роман «Мандрівний замок Хаула», вперше опублікований 1986 року у видавництві Greenwillow Books. 1990 року вийшло продовження роману «Повітряний замок», а 2008 року роману «Будинок безлічі шляхів», які разом з «Мандрівним замком Хаула» становлять трилогію.

2004 року роман був екранізований відомим японським режисером аніме Хаяо Міядзакі.

Можливість прочитати твір українською мовою прихильники творчості Діани Вінн Джонс отримали у 2014 році, коли роман було надруковано у Видавництві Старого Лева у перекладі Андрія Поритко.

Про високу популярність роману свідчить і той факт, що у дев’ятому Міжнародному Конкурсі Книжкових Ілюстрацій The Book Illustration Competition Awards-2019   більш ніж 500 конкурсантів з 47 країн світу змагалися у праві ілюструвати саме книгу Діани Вінн Джонс «Мандрівний замок Хаула». Серед претендентів на головний приз була і українка Тетяна Якунова, яка увійшла в п’ятірку кращих ілюстраторів.  






























Немає коментарів:

Дописати коментар