пʼятницю

Нестримна музика кохання

       Горять свічки і музика лунає,
      Вогонь кохання у серцях палає.
      Що знають люди про любов?
      І як про неї говорити?
      Немає слів, немає мов,
      Щоб почуття це зрозуміти.


Кохання... ніхто і ніколи не в змозі буде до кінця пояснити, що ж це таке. Це велика загадка життя, яку прагнув розгадати не один мудрець.
14 лютого майже увесь світ відзначає Свято Закоханих – День Святого Валентина. Існує кілька легенд стосовно появи цього свята, але всі вони поєднані однією думкою – справжнє кохання вище всіх земних перешкод. Таємниче і загадкове, воно стояло і стоїть біля витоків тих миттєвостей, коли в душах людських виникає щось незбагненне, животворяще, викликає подив і захоплення, вводить у світ краси і величі. Тисячоліттями кохання надихає поетів і художників, композиторів і архітекторів на створення своїх шедеврів.


Тому не випадковою стала тема літературно-музичного вечора для учнів 5-11 класів – «Нестримна музика кохання». Захід мав на меті познайомити учнів з історією виникнення свята і традиціями його святкування у різних країнах; з найкращими зразками інтимної лірики світових класиків.


В усі часи в різних країнах люди різного віку писали вірші та складали пісні про кохання. Кожен по-своєму про це говорив – у залежності від епохи, рівня освіти та виховання. Тому на заході у романтичній атмосфері прозвучали вірші Вільяма Шекспіра і Франческо Петрарки, Роберта Рождественського і Олександра Пушкіна, а також пісні сучасних композиторів у виконанні дівчат 5 та 9 класів. За допомогою чарівної поезії учні показали, яким різнобічним може бути кохання. Жодне інше людське почуття не здатне так надихати людину на створення прекрасних речей. І не важливо, в якому столітті чи в якій країні ти проживаєш, адже кожен підвладний коханню.


Крім того учасники заходу переглянули театралізовані уривки з трагедії В.Шекспіра «Ромео і Джульєтта» та поеми у віршах О.Пушкіна «Євгеній Онєгін». Нестримною музикою кохання озвався у серцях школярів прекрасний вальс. Родзинкою свята стали конкурси, в яких школярі показали свої як інтелектуальні, так і творчі здібності.


Змінюються часи і влада, змінюються життя і людський світогляд. Але незмінними залишаються найвищі істини, незмінною лишається людська потреба любити. Нерозгаданою є таємниця душі, в якій незгасимим полум’ям горить священне і нездоланне почуття кохання.


Кохайте! Будьте коханими! І нехай на світі не лишиться жодного серця, якого б не вразила нестримна музика кохання! Зі святом!



Немає коментарів:

Дописати коментар