четвер

Поезія – слово, поезія – пісня, поезія – вільна душа!

 «Поезія – слово! Поезія – пісня,
Поезія – вільна душа.
Де серце розкриле –
Там дума провісна
У віршах безсмертя звіща».

Д. Тернівський


Серед кращих винаходів людства почесне місце займає поезія, – своєрідна музика, кожна нота якої – частина людського життя.
Поетичне слово здатне проникати в таємниці людської душі, закликає людину мислити образами, допомагає спілкуванню, розширює кругозір, розвиває інтелект, творчі здібності, естетичний смак. Цінність поезії в тому, що кожен читач знаходить тут щось своє, близьке і зрозуміле. Вона входить в наше життя з дитинства і залишаться з нами до кінця.
Найкращим визначенням поезії є слова Ліни Костенко: «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі». З цим важко посперечатися. Поезія – це своєрідна музика душі. Проте відчувати цю музику, пройматися нею, пробуджуючи в глибинах власної душі найпотаємніше, непросто. Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово.
З нагоди Всесвітнього дня поезії запрошую долучитися до кращих поетичних надбань світової літератури: ліричних сонетів В.Шекспіра та Ф.Петрарки, віршованих творів Дж.Байрона, Г.Гейне, О.Пушкіна, Ф.Тютчева, О.Блока, С.Єсєніна, А.Ахматової, М.Цвєтаєвої, які вражають своєю романтичною схвильованістю та щедрістю почуттів, тонкою, проникливою лірикою.
Лише той, хто зважиться відправитися у творчий політ поетичного слова і  відчути його гармонію, надихнутися ним, буде здатен змінити світ на краще!




Немає коментарів:

Дописати коментар